Ιατρική Φροντίδα


Η Μονάδα μας υποστηρίζεται από ομάδα οκτώ ιατρών, με ειδικότητα στη Γενική Παθολογία, στην Ψυχιατρική, στην Καρδιολογία, στη Νευρολογία και στην Ψυχολογία.

Παθολόγοι

Η ομάδα των Παθολόγων μας ενημερώνεται καθημερινά κατά την επίσκεψή της στο χώρο της Μονάδας μας για κάθε φιλοξενούμενο και επεμβαίνει όποτε χρειάζεται.

Ψυχίατρος/Νευρολόγος

Η Ψυχίατρος/Νευρολόγος παρακολουθεί εβδομαδιαία τους φιλοξενούμενούς μας. Επίσης, παρακολουθεί όλα τα περιστατικά που χρίζουν νευρολογικής παρακολούθησης και μεριμνά για την βελτίωση ή σταθεροποίησή τους, καθώς και τη συνταγογράφιση των απαραίτητων φαρμάκων.

Καρδιολόγος

Η Καρδιολόγος της μονάδας μας, παρακολουθεί τους φιλοξενούμενους πού χρίζουν καρδιολογικής παρακολούθησης.

Ψυχολόγος/Κοινωνική Λειτουργός

Η Ψυχολόγος - Κοινωνική Λειτουργός, απασχολεί ποικιλοτρόπως τους δικούς σας ανθρώπους με πνευματικές ασκήσεις και παιχνίδια, για την καλύτερη και πιο ευχάριστη διαμονή τους στη Μονάδα μας.

Φυσικοθεραπευτής

Ο Φυσικοθεραπευτής μας, ο οποίος μετά από αξιολόγηση του περιστατικού  προτείνει σχήμα φυσικοθεραπειών κατά περίπτωση και κατόπιν συνεννόησης με τους συγγενείς και αναλαμβάνει την διεκπεραίωση του.

Άλλες Ειδικότητες

Η Μονάδα έχει εξωτερικούς συνεργάτες - ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που μπορούν να παρακολουθούν τους φιλοξενούμενους, σε συνεννόηση με τους συγγενείς.

Συνταγογράφηση Φαρμάκων

Οι ιατροί της μονάδας μας, αναλαμβάνουν τη συνταγογράφηση φαρμάκων μέσω ΕΟΠΠΥ,  με μοναδική επιβάρυνση τη συμμετοχή του ασθενούς.

Εξωτερικοί Ιατροί

Επιπλέον, ο Οίκος Ευγηρίας "Ηράκλειος" δέχεται την παρακολούθηση των φιλοξενούμενων από δικό τους ιδιωτικό ιατρό και συνεργάζεται απόλυτα με την καθοδήγησή του.

Ιατρικές Εξετάσεις

Η Μονάδα μας συνεργάζεται με μικροβιολογικό εργαστήριο, το οποίο διενεργεί όλες τις εξετάσεις αίματος, χωρίς να χρειάζεται να μετακινείται ο φιλοξενούμενος.

24ωρη Νοσηλευτική Φροντίδα


Ο Οίκος Ευγηρίας “Ηράκλειος” διαθέτει μια πολυδύναμη ομάδα από άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους πτυχιούχους νοσηλευτές/νοσηλεύτριες και βοηθητικό προσωπικό, οι οποίοι μεριμνούν για την φροντίδα των φιλοξενούμενων μας με κέφι και χαμόγελο.

Φροντίζουν για την καθημερινή διεκπεραίωση όλων των αναγκών των περιθαλπόμενων, η οποία περιλαμβάνει την παρακολούθηση και χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής, τη φροντίδα της ατομικής τους υγιεινής, τη διενέργεια του λουτρού τους καθώς και τη βοήθεια στη σίτιση και ένδυσή τους.

Χώροι Διαμονής


Τα δωμάτια στη μονάδα μας είναι ηλιόλουστα και πολύ ευχάριστα, σε χρώματα που ενισχύουν την ηρεμία της ψυχικής κατάστασης και δίνουν την αίσθηση ζεστασιάς. Περιλαμβάνουν εσωτερικό μπάνιο, τηλεόραση LED και αυτόνομο κλιματισμό.

Σε κάθε φιλοξενούμενο αναλογεί ντουλάπα με το όνομα του, την οποία τακτοποιεί καθημερινά το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας.

Ο Οίκος Ευγηρίας «Ηράκλειος» προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας σε δίκλινα, τρίκλινα ή ακόμα και περισσότερων κλινών δωμάτια. Επίσης, διατίθενται και μονόκλινα δωμάτια κατόπιν συνεννόησης.

Διατροφή


Η Μονάδα μας συνεργάζεται με γνωστή εταιρεία catering, παρέχοντας καθημερινά μενού προτεινόμενα από διαιτολόγο/διατροφολόγο, με μεγάλη ποικιλία, βασισμένα κυρίως στην Ελληνική κουζίνα, με υγιεινές γεύσεις και μαγειρεμένα με εκλεκτά και αγνά υλικά.

Φυσικά, σε συνεννόηση με τον περιθαλπόμενο αλλά και το Ιατρικό προσωπικό της Μονάδας, υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του διαιτολογίου ανάλογα με τις διατροφικές προτιμήσεις του, σε συνδυασμό ασφαλώς με την κατάσταση της υγείας του.

Οι τραπεζοκόμοι, οι νοσηλεύτριες και το υπόλοιπο προσωπικό επαγρυπνούν και είναι πρόθυμοι να συνδράμουν όσους από τους ενοίκους χρειάζονται βοήθεια κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Ιματισμός


Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Ηράκλειος» αναλαμβάνει το πλύσιμο ρούχων του κάθε περιθαλπόμενου. Επιπλέον, παρέχει όλο τον υπόλοιπο απαραίτητο ιματισμό όπως σεντόνια, μαξιλάρια, κουβέρτες, παπλώματα, πετσέτες κ.α.

Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες


Στη μονάδα μας με κάθε ευκαιρία γιορτάζουμε! Ονομαστικές εορτές, γενέθλια, εποχιακές / θρησκευτικές γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα, 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου, Απόκριες, κλπ) και διασκεδάζουμε συχνά με μουσική και τραγούδι!