Πώς να διαλέξετε οίκο ευγηρίας

Ανάμεσα σε όλους τους οίκους ευγηρίας που υπάρχουν, πώς μπορείτε να διαλέξετε τον καλύτερο;

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ερώτημα που έχουν οι άνθρωποι όσον αφορά τους οίκους ευγηρίας. Πώς μπορούν να καταλάβουν αν ένα γηροκομείο είναι σωστό και καλό; Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν μία μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ευγηρίας ασφαλή και δημιουργική;

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να εξασφαλίσετε τον καλύτερο οίκο ευγηρίας για τους αγαπημένους σας.

Ηράκλειος οίκος ευγηρίας - είσοδος 2

Ένας καλός οίκος ευγηρίας είναι καθαρός

Σε ένα καλό γηροκομείο υπάρχει μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας. Οι ηλικιωμένοι είναι ευαίσθητοι σε μολύνσεις και μικρόβια, οπότε ο οίκος ευγηρίας πρέπει να είναι καθαρός και ασφαλής για την υγεία τους. Η καθαριότητα πρέπει να καλύπτει όλους τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και τα δωμάτια, τα μαγειρεία αλλά και τα γραφεία διοίκησης.

Αν δείτε ότι ένας οίκος μυρίζει μούχλα, ούρα ή βρωμιά και δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας που να καθαρίζει και τακτοποιεί σε καθημερινή βάση, καλό θα είναι να συνεχίσετε την αναζήτηση.

Ένας καλός οίκος ευγηρίας έχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται συνεχή ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση. Ο καλός οίκος ευγηρίας πρέπει να έχει ιατρικό προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό για να φροντίζει, να καθαρίζει και να παρακολουθεί τους ενοίκους. Έτσι, οι άνθρωποι θα παίρνουν τα φάρμακά τους και θα παρακολουθείται η υγεία τους με σωστό και συστηματικό τρόπο.

Ένας καλός οίκος ευγηρίας παρέχει κάθε μέρα φρέσκο φαγητό

Το φαγητό πρέπει να είναι απολαυστικό αλλά και να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των ηλικιωμένων. Η καλή διατροφή δυναμώνει τον άνθρωπο και βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Φρούτα, λαχανικά, κρέας, γαλακτοκομικά και όσπρια πρέπει να είναι στο καθημερινό μενού για να έχουν οι ηλικιωμένοι μια μεσογειακή διατροφή βασιζόμενη σε μια ποικιλία φρέσκων πρώτων υλών.

Εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχουν διαφορετικά μενού για ανθρώπους με διαβήτη ή συγκεκριμένα θέματα υγείας όπως αλλεργίες ή δυσανεξίες.

Ένας καλός οίκος ευγηρίας προσφέρει δραστηριότητες

Νους υγιής εν σώματι υγιή έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν δίκιο. Το μυαλό των ανθρώπων πρέπει να κρατιέται φρέσκο με ενδιαφέροντα και δραστηριότητες.

Το γηροκομείο που θα διαλέξετε πρέπει να προσφέρει δραστηριότητες όπως διάβασμα, ράδιο, παιχνίδια με επιτραπέζια, παζλ, τραγούδι και μουσική, θέατρο και δρώμενα που μπορούν να γίνουν στον οίκο ευγηρίας. Αυτό θα είναι καίριο στη διατήρηση της ψυχικής υγείας των αγαπημένων σας.

Ένας καλός οίκος ευγηρίας δίνει αίσθηση κοινότητας

Η μοναξιά είναι ένα σημαντικό πρόβλημα των ηλικιωμένων. Ένας οίκος ευγηρίας πρέπει να βοηθάει τους ανθρώπους να ενταχθούν σε μία κοινότητα, όσο μικρή κι αν είναι αυτή. Όπως όλοι μας, έτσι κι οι ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη συζήτησης, επικοινωνίας και ανθρώπινης επαφής.

Έτσι, μία μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων πρέπει να έχει φροντισμένους κοινόχρηστους χώρους αλλά και να παρέχει δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των ενοίκων ώστε να τους παρέχει διαρκώς ευκαιρίες και εναύσματα για επικοινωνία. Οι ηλικιωμένοι πρέπει να μπορούν να συνομιλούν, να μοιράζονται ιδέες και σκέψεις και να παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες ομαδικά αντί για μεμονωμένα.

Ένας καλός οίκος ευγηρίας είναι ασφαλής

Οι ανάγκες των ηλικιωμένων είναι διαφορετικές: χρειάζονται εύκολη πρόσβαση στο μπάνιο, αντιολισθητικές επιφάνειες, φαρδείς διαδρόμους και καλό φωτισμό. Επίσης, πρέπει να υπάρχει ασανσέρ αν υπάρχουν όροφοι. Τα μπάνια πρέπει να είναι ασφαλή και να συνδυάζουν ευκολία με ασφάλεια κινήσεων: για παράδειγμα να έχουν στηρίγματα στην μπανιέρα για να μπορούν να κρατηθούν οι άνθρωποι όταν μπαίνουν και βγαίνουν.

Ένας οίκος ευγηρίας πρέπει να έχει μελετηθεί με βάση τις δυνατότητες και αδυναμίες των ηλικιωμένων. Σκοπός είναι να έχουν μια ασφαλή και ευχάριστη διαβίωση.

Ένας καλός οίκος ευγηρίας διευκολύνει την επικοινωνία των ενοίκων με την οικογένειά τους

Στην εποχή του κορωνοïού είναι δύσκολο να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ επισκέψεων και ασφάλειας των ηλικιωμένων. Ακόμα κι έτσι, όμως, ένας οίκος ευγηρίας πρέπει να διευκολύνει την επικοινωνία των ενοίκων με τους ανθρώπους τους. Πρέπει να μπορούν να επισκέπτονται, να περνάνε χρόνο μαζί και να μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά για καλύτερη επαφή. Αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διάθεσή τους αλλά και στην υγεία τους—τόσο την ψυχική, όσο και τη σωματική.

Ένας καλός οίκος ευγηρίας σέβεται την ατομικότητα των ανθρώπων

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις προτιμήσεις του και τις ευαισθησίες του. Ο οίκος ευγηρίας πρέπει να σεβαστεί την ιδιωτικότητα και ατομικότητα των ανθρώπων. Αν κάποιος θέλει να διαβάζει το βιβλίο του αργά το βράδυ ή να πηγαίνει μια βόλτα στην αυλή νωρίς το πρωί, πρέπει να έχει δικαίωμα να το ζητήσει. Οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ελεύθεροι σε όλες τις ηλικίες. Ένας οίκος ευγηρίας πρέπει να σέβεται κατά το δυνατόν τις ελευθερίες τους και τις επιθυμίες τους.

Ο οίκος ευγηρίας Ηράκλειος είναι φτιαγμένος με μεράκι και μελετημένος για τις ανάγκες των ηλικιωμένων. Έχουμε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα καθημερινά μενού βασίζονται στη μεσογειακή διατροφή και περιέχουν φρέσκα υλικά.

Μπορείτε να μας βρείτε Πευκών 9-11, Νέο Ηράκλειο και στο τηλέφωνο 210 2846 000. Eνημερωθείτε εδώ για τις τιμές του γηροκομείου ή επικοινωνήστε με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ηράκλειος online για να βρούμε μαζί την καλύτερη λύση για τον άνθρωπό σας.